PROTECTIE
ANTIPANA
Transforma orice anvelopa, tubeless sau cu camera de aer, intr-o anvelopa care se repara singura!

De ce conversia tubeless?

– scris de Dan Mazilu, Editor revista FREERIDER

Industria bicicletelor mtb a evoluat foarte mult din 1970 când au fost inventate de „părinții” acestei discipline, mai precis Gary Fisher, Tom Ritchey, Joe Breeze și Charlie Kelly. Specificul mtb-urilor era atunci și la fel în zilele noastre, anvelopele „cramponate” pentru offroad. Însă deși acestea se comportă mult mai bine pe teren accidentat, au totuși un călcâi al lui Ahile. Când ți-e lumea mai dragă faci o pană.

Pentru a scăpa în mare măsură de problema asta, a fost inventată tehnologia „Tubeless”. Aceasta se referă la capacitatea anvelopei bicicletei de a funcționa la fel de bine, ba chiar mai bine, fără cameră instalată la interior. La fel ca la mașini.

Însă o bicicletă echipată din start cu anvelope și jante tubeless este mult mai scumpă decât una normală care merge pe sistemul clasic de cameră plus anvelopă. Vestea bună este că poți face o conversie și transforma roata normală de bicicletă într-una tubeless.

 

De ce ai face asta?

Făcând o conversie la tubeless, obții toate aventajele roților tubeless însă la un preț mult mai mic. Practic nu mai este nevoie să cumperi alte jante și anvelope care să fie tubeless ci este suficient să folosești un „Kit de conversie tubeless” cu ajutorul căruia transformi jantele și anvelopele pe care le ai deja din „normale” în „tubeless”.

0
Mai putine pene

este practic și avantajul principal. Scopul unei roți tubeless este să faci ZERO pene. Este un țel chiar realizabil. Soluția antipană din Kitul tubeless, pe care o introduci în anvelopă, astupă aproape instantaneu orice gaură provocată de pană.

0
Confort si aderenta mai buna

pe urcări se întâmplă să mai derapezi, în special atunci când rampa este mare, iar terenul sfărâmicios. O roată mai puțin umflată va oferi o suprafață mai mare de contact cu terenul, deci aderență mai bună. De asemenea, pe un traseu mai tehnic o roată tubeless va reduce mult din vibrațiile venite din teren. Poți astfel să te deplasezi mai repede și mai confortabil.

0
Viraje mai sigure

o roată normală, formată din cameră plus anvelopă, trebuie s-o umfli mai tare pentru a evita penele de tip „snake bite”. Roțile mai tari însă înseamnă aderență mai scăzută la viraje sâu frânare. Roțile convertite la tubeless le poți umfla la presiuni mai mici fără a simți dezavantaje. În schimb avantajele sunt sesizabile: scazi riscul de snake bite, iar pe viraje vei obține aderență mai bună, lucru care înseamnă că le poți lua cu viteză mai mare.

0
Greutate redusa

conversia tubeless presupune eliminarea camerei din ecuație. Este drept că adaugi alte componente (fondul de jantă, soluția autovulcanizantă) însă per total scoți mai multă greutate decât pui înapoi.

Afla mai multe despre Conversia Tubeless!

Ciclisti

Bogdan Duca

Way Of The Champion

Experientele lui Bogdan Duca in cariera sa de ciclist profesionist. Momente emotionante, altele mai grele, au reusit sa il duca pe acesta catre performanta actuala.

Castigator Cupa Nationala de Maraton 2019
Castigator al Triadei 2019
Locul 3 Campionatele Nationale de Maraton 2019
Locul 3 Campionatele Nationale de XCO 2019
Vicecampion National XCO 2018
Castigator al Cupei Nationale de Maraton 2018

TESTIMONIALE

Fakir Este Recomandat De Experienta Clientilor Nostri

„O soluție de care ai nevoie la concursuri sau la drum lung. În experința noastră am ajuns la ideea că cea mai sigura soluție de a nu face o pană este folosirea produsului Fakir LTX. Unul dintre avantajele folosirii este metoda rapida de etansare perfectă a penelor. Un alt aspect ar fi  eficienta produsului in orice anotimp menținând etanșarea perfectă. Experintă noastră cu acest produs a inceput de anul trecut, de la prima editie a concursului Bucovina MTB unde am folosit și am recomandat tuturor sa foloseasca cu incredere acest produs care este eficient. In acest moment membrii asociatiei Suceava pe Bicicletă folosesc acest produs cu incredere.”

„In 2016 un prieten ce detine un magazin la mine in oras mi-a recomandat Fakir ca fiind o varianta mai accesibila pentru bugetul meu de atunci. Suntem in 2020 si inca il folosesc cu succes si fara nici o retinere in competitiile nationale si Internationale la care particip. Din punctul meu de vedere raportul pret calitate ce il ofera Fakir e imbatabil in compatatie cu celelalte produse disponibile pe piata ce le-am folosit inainte. Pe intelesul tuturor, in 5 sezoane am avut 3 pene adevarate, si sute de gauri in cauciuc astupate, observate la schimbarea cauciucului. Iar daca nici asta nu te-a convins nu iti ramane decat sa il incerci si tu sa te convingi de eficienta si calitatea sa. Spor la pedalat!”

„Inca din primul an de la infiintare, am ales sa ne asociem si sa folosim doar branduri puternice, cu valoare. Fakir face parte din setul nostru de marci pe care le preferam si evident folosim, fie ca este vorba despre performanta sau ciclism, ca recreere si hobby. Fakir nu ne-a dezamagit niciodata, ba mai mult a inlocuit complet firmele cu traditie din afara tarii, de solutii anti pana, cu care lucram pana sa-l descoperim si testam. Folosim Fakir atat in intrecierile din tara cat si in cele de peste hotare, iar o parte din colegii nostri s-au bazat pe el chiar si la celebra competitive Absa Cape Epic, din Africa de Sud! BikeXpert Racing Team foloseste si recomanda cu incredere Fakir!”

„Una dintre cele mai mari frici pe care le aveam când mergeam prin munți cu bicicleta era aceea că voi face pană. Nu pana în sine mă stresa, ci faptul că dacă aș mai fi făcut încă o pană n-aș mai fi avut cameră de schimb. Acum se produce în România o soluție antipană care pare să fie cam cea mai bună de pe piață. Se găsește și în variantă kit complet de conversie. Acum nu rămâne decât să punem aripi la biciclete. Fără pene.”

Am intrat în contact cu Fakir, la propriu și la figurat, în 2016. Și de atunci am rămas cu ei. N-am mai simțit nevoia să schimb brandul soluției anti-pană. Am avut o mulțime de aventuri cu bicicleta pe coclauri, dar din 2016 de pene nu s-a mai pus problema. O singură dată s-a chinuit puțin Fakir să astupe o tăietură destul de mare în anvelopă, dar până la urmă a rezolvat-o și pe aia, chiar și dacă doar temporar. E drept că anvelopa a fost compromisă și am aruncat-o ulterior, dar Fakir mi-a permis să ajung cu bine acasă. Însă pe lângă faptul că soluția chiar funcționează, cel mai mult mă bucur că este fabricată la noi, de oameni pe care îi cunoaștem, cărora le place ce fac și care chiar se implică în promovarea ciclismului .”

„In prezent toti membrii echipei noastre, participa la competitii organizate la nivel national, avand anvelopele echipate/pregatite cu solutie antipana de la Fakir. Acest aspect poate face de multe ori diferenta intr-o competitie, deci prin urmare consideram Fakir un aliat al rezultatelor noastre din competitiile la care participam.”

„Folosim Solutia antipana Fakir LTX de cand a aparut la noi pe piata. Pot spune ca este mai mult decat buna, excelenta. Noi, in Dobrogea avem o mare problema cu asa numita buruiana “coltul babei”(denumire populara), Fakir LTX a facut fata la zeci de spini, vorbind de o singura bicicleta. Au fost cazuri cand a astupat si gauri facuta de cuie, tinte, pioneze, sarme etc. Se preteaza foarte bine la rotile care folosesc camera cat si la cele tubeless.”

,,Fakir, un aliat de nadejde!

Biciclistii galateni recomanda Fakir! De ce? E simplu-cine nu cunoaste coltii babei, nici sa nu aiba parte de ei. Sunt prezenti in multe locuri din zona noastra, inclusiv peste Dunare, prin frumosii munti ai Dobrogei unde organizam si cel mai mare eveniment dedicate biciclistilor-MACIN Mountain Fun. De scapat, nu am scapat de coltii fiorosi, dar avem la indemana cel mai bun antidot pentru camerele noastre-Fakir. ‘’

„Povestea  mea incepe demult, foarte demult, pe cand rotile  aveau camera si faceai  pana de te plictiseai si atunci, dupa ce te plictiseai, tot mai faceai pana de trei ori. Povestea  mea incepe demult, foarte demult, pe cand rotile  aveau camera si faceai  pana de te plictiseai si atunci, dupa ce te plictiseai, tot mai faceai pana de trei ori. De aici oarecum lucrurile se mai limpezesc, viata  a facut cumva sa o cunosc pe Valentina  si sa conlucram putin, fiecare cu ce stia mai bine : eu sa fac pene , ea sa  caute o solutie care sa  le previna sau sa le dreaga instantaneu. Asa a aparut Fakir  cel alb cu latex, ucigasul din fasa al penelor.”

,,Produs de inalta calitate, comparabil (poate chiar si  mai bun) cu cele mai mari si cunoscute firme din domeniu. Dupa trei sezoane  peste 60 de concursuri (MTB)  pot spune ca am scapat fara probleme majore, fara sa fiu nevoit sa apelez pentru un ajutor din exterior! RECOMAND!’’

,,Eu folosesc Fakir deja de 4 ani de zile si nu am avut pana acum  nici o situatie in care sa ma dezamageasca.

Folosesc varianta latex pentru etansare pe roti tubeless, dar am folosit-o si in camere sau baieuri cu succes.

De la gauri mici pana la gauri mai mari si chiar taieturi, pe care normal le-a astupat mai greu, dar a reusit, nu am avut probleme.

Se mentine lichid o perioada suficient de lunga, chiar si in cauciucuri subtiri. Toti clientii mei au fost multumiti de acest produs.’’

EVENIMENTE

Competitii Sponsorizate de FAKIR